Cafea Proaspăt Prăjită de Origine, Cafea Boabe, Cafea Măcinată, Capsule Lavazza, Capsule Jacobs, Espresoare Cafea, Cafetiere, Accesori.
 

Blog

Costa Rica – Coffee

Putem fi părtinitorii, dar credem că Costa Rica are cea mai bună cafea pe care o găsiți pe planetă. Și nu suntem singurii. Oamenii călătoresc de la mare și lung la experiența frumuseții plajelor din Costa Rica și savurează mâncărurile delicioase, dar este cafeaua de renume mondial care îi face să revină pentru mai mult.

   Istorie

Cafeaua a venit în Costa Rica în ultimul deceniu al secolului al XVIII-lea. Sosirea sa pe scena națională a fost discretă, dar definitivă. Încet și cu perseverență pe care cereau lucrurile mari, cafeaua sa extins peste țărmurile înalte ale Văii Centrale. Unirea fermierilor de cafea, atât producători mari cât și cei mici, a constituit baza care a permis ca Costa Rica să devină prima țară din America Centrală care a stabilit cafeaua ca o industrie.

Primul export a fost în Columbia. Sacurile singure care au trecut granițele în 1820, au devenit activitatea de piatră care, din acel moment, a schimbat cursul țarii. Până în 1823, se exporta deja cafea de calitate în Chile. Acolo, a fost reambalat pentru vânzare în Anglia sub numele de „Café Chileno de Valparaíso”.

În 1854, când un grup vizionar de exportatori locali au întreprins sarcina complexă de a exporta cafea direct la Londra. În acest scop au fost ajutate de colaborarea lui William Le Lacheur Lyon, căpitanul navei engleze „Monarch”, care a transportat câteva sute saci de cafea „bobul de aur” pe care îl cunoaștem astăzi.

Înmulțirea și comercializarea cafelei au schimbat chipul acelei colonii umile, de o oră, care a durat letargic în colțul Imperiului. Costa Rica a fost modernizată. Tinerii intelectuali din Costa Rica își puteau continua studiile postliceale în Anglia și s-au întors ca medici, ingineri și antreprenori, contribuind la îmbunătățirea stilului de viață al tuturor Costa Rica. Răsplata economică pe care a adus-o producția și comercializarea cafelei ne-a permis să construim primul acces la Atlantic în 1890. Șapte ani mai târziu, locuitorii capitalei San José au putut participa la inaugurarea memorabilă a Teatrului Național, leagănul Costa Rica, cultură și monument în vizorul primilor fermieri de cafea. Din moment ce Costa Rica știu că cafeaua și activitățile forjate în jurul ei, au stabilit fundația a ceea ce ne aflăm cu mândrie ca astăzi.

Cultivarea și Prelucrarea

Producția de cafea în țară se bazează pe o muncă sezonieră ieftină: imigranții nicaraguani sunt adesea angajați pe aceste plantații.

Producătorii de cafea din țară sunt plătiți foarte puțin, adesea doar 1,5 dolari SUA pe coș, dar salariile nu sunt mai mici decât în ​​multe alte sectoare primare din Costa Rica. Boabele sunt preluate de muncitori și sunt transportate la unitățile de procesare care urmează să fie spălate și pentru a îndepărta pulpa în jurul fasolei. În Costa Rica, instalațiile de procesare în care se realizează acest proces se numesc benefic, dar efectele îndepărtării pulpei pot avea efecte nefavorabile asupra mediului (a se vedea mai jos). Boabele sunt apoi așezate să se usuce la soare, apoi sortate în funcție de dimensiune și formă. Deși uscarea mecanică înlocuiește treptat munca manuală în ferme, se usucă îndelungat la soarele, iar echipamentele sunt necesare pentru a usca semințele umede după pulpare. Odată ce procesarea este finalizată, cafeaua este introdusă în saci (cu sau fără sac de barieră de umiditate) și depozitată până la export.

 

 Tipuri de cafea din Costa Rica

 

CAFE LA CARPINTERA:

Dealull La Carpintera, asemănător și insulă în mijlocul Văii Centrale, surprinde bunătatea climei de pe platou, cu condițiile din zonele muntoase. Aceste caracteristici sunt unice pentru a produce cea mai bună calitate a cafelei posibile. Pământul său este extrem de fertil. Un climat plăcut pe tot parcursul anului, cu o temperatură excelentă pentru cultura de cafea, aduce la ceașcă un echilibru excelent între corp, aromă și aciditate.

Zona: Tres Ríos

Recoltare: noiembrie până în februarie.

Tip: Boabe de cafea tari (SHB).

Altitudine: 1200 – 1400 m.

 

CAFE A TARAZU:

Aceste boabe de cafea provine din munții vulcanici din Dota din Gama Mare de Munte, numit „Talamanca”, o gamă cu scări stâncoase și văi fertile. Această zonă este cunoscută sub numele de „Los Santos” (Sfinții), unde tradiția catolică a țării și-a oblicat orașele și orașele pentru a adopta nume biblice. Devoțiunea poporului său față de credințele sale dă culturile de cafea pe care le oferă, un gust unic al inspirației divine. Gustul său în ceașcă are un corp foarte bun, o aromă deosebită și o aciditate excelentă.

Zona: Tarrazú

Recoltare: noiembrie până în februarie.

Tip: Boabe de cafea tari  (SHB – strictly hard bean).

Altitudine: 1200 – 1750 m.

 

CAFE EL GRAN VITO

În 1941, o colonie de emigranți italieni decid să încerce să facă avere cu mâinile goale, colonizând acest teren îndepărtat al țării. Astăzi, acest oraș posedă încă influența acestor primii coloniști și are un caracter puternic și o apreciere pentru bunătatea pământului. Aceste cafea pot fi gustate în cafeaua trăită de acești oameni, un gust unic de coarde, dar în același timp este ușor și recunoscător, precum munții și pădurile care înconjoară acest oraș.

Zona: Coto Brus

Recoltare: octombrie până în decembrie.

Tip: boabe de cafea medii (MHB – medium hard bean).

Altitudine: 800 – 1200 m.

 

CAFE ZURQUI

Această cafea este tăiată într-una dintre cele mai vechi zone de plantare datorită bunătății solului și calității excelente de cafea pe care o produce. Pe versanții dealului Zurqui Hilla, aproape de gama vulcanică centrală, această provincie frumoasă, fertilă și liniștită, cu gustul vechilor vremuri, este locul unde această cafea unică, cu o aciditate ridicată, un corp și o aromă foarte bună .

Zona: Heredia

Recoltare: noiembrie până în februarie.

Tip: Boabe de cafea tari  (SHB – strictly hard bean).

Altitudine: 1200 – 1500 m.

 

CAFE UJARRACI

Această cafea, cultivată pe un peisaj frumos, o vale fertilă și un lac cu ape limpezi, în apropierea zonei paradisului Cachí din bazinul râului Reventazón. Toate aceste împrejurimi ne dau sentimentul unei grădini enorme. Acest teren fertil de frumusețe colonial, oferă o cafea rafinată. Influența climei atlantice și caracteristicile văi în sine fac această cafea unică. Aceste caracteristici sunt foarte bine plăcute de consumatorii de cafea gourmet europeni, americani și japonezi. Zona: Cachí

Recolta: octombrie până în decembrie.

Tip: Atlantic gros (HGA).

Altitudine: 900 – 1200 m.

 

CAFE BUENA VISTA

O poveste veche spune „… Cel care bea apa generalului (General River), rămâne pentru totdeauna în Valle del General”. Această vale este înconjurată de munții cei mai impresionați din Costa Rica. Dacă există un loc în întreaga țară care simbolizează cuvintele exacte ale imnului național Costarrican, referindu-se la pace și muncă, este San Isidro, principalul oraș al văii. Cafeaua lui ne invită să venim cu oamenii grei de lucru. Un oraș dezvoltat de țărani foarte umili, dar cu mândrie, a făcut din acest loc una dintre cele mai rapide cresteri atât în ​​producțiile agricole, cât și în cele economice. Cu o temperatură medie de 24 de centigrade, această ultimă frontieră, cucerită de țăranii desculți, ne satisface cu o cafea cu aromă și corp bun și o aciditate încântătoare în ceașcă. Zona: San Isidro del General

Recoltare: octombrie până în decembrie.

Tip: boabe de cafea medii (MHB – medium hard bean).

Altitudine: 400 – 1200 m.

 

Pentru cei care nu sunteți convinși, aici sunt doar câteva motive pentru care cafeaua Costa Rica este cea mai bună.

# 1

Cafeaua rea este literalmente împotriva legii:

Costa Rica este singura țară din lume în care este de fapt ilegal să producă orice tip de cafea, altul decât Arabica 100% – cea mai înaltă calitate a boabelor de cafea. În 1989 a fost adoptată o lege care interzice plantarea cafelei de calitate inferioară, încurajând fermierii din Costa Rica să urmărească o adevărată excelență. Cafea Arabica este o varietate specifică de boabe, care este mai greu de dezvoltat decât alte. Rezultatul când boabele de cafea mature sunt bogate în aromă,corp plină, care duce la amestecurile premium.

# 2 

Paradisul nostru tropical nu este doar bun pentru vacanță – este ideal pentru boabele de cafea

Boabelede cafea arabica provin de la plante delicate care au nevoie de condiții climatice specifice pentru a prospera, inclusiv altitudine mare și temperaturi ușoare. În Costa Rica, regiunile muntoase și temperaturile calde oferă mediul perfect pentru creșterea cafelei Arabica de cea mai bună calitate. Costa Rica are doar două sezoane: sezon uscat și ploios, ambele oferind o climă în creștere pentru cafea ideală. Pe parcursul întregului an, temperatura variază de la aproximativ 10 grade între 17 și 28 ° C. Mai mult de 80% din cele mai populare zone de cultivare a cafelei sunt situate între 800-1600 metri, iar precipitațiile medii sunt între 2000-3000 milimetri. Ploile abundente și altitudinile mari creează teren agricol ideal și un fundal uimitor pentru Costa Rica. Peste 70% din cafea este cultivată în regiunile muntoase, care au altitudini foarte diferite. Toți acești factori afectează aroma, corpul, aroma și aciditatea cafelei pe care o producem. Solul este îmbogățit de cenușă vulcanică, care oxigenează boabele, oferindu-i arome mai bogate. Varietatea și frumusețea climatului nostru natural fac din Costa Rica locul perfect pentru a trăi, a vizita și a crește cafeaua.

 # 3 

Cules cu Mână. Știm cum să le alegem!

Când spunem ca boabele  cafea din Costa Rica sunt culese cu mâna, aici avem: patrimoniul ca producători de cafea iau învățat ca secretul celor mai bune băuturi din cafea nu este sa grăbim procesul. Deci, atunci când ne alegem boabele de cafea, numai boabele de cea mai înaltă calitate este smulsă și procesată. În loc să alegem fiecare boabe dintr-o plantă, tratăm boabele de cafea așa cum sunt: unic, individual și plin de potențial. Fermierii noștri s-au aflat în această afacere de generații și se mândresc foarte mult cu procesele lor în creștere. Permițând fasolea să se maturizeze pe deplin, se asigură că doar cele mai bune arome sunt asociate cu Costa Rica.

# 4

Nu avem 1, ci 8 regiuni de creștere a cafelei 

Costa Rica nu are una, nu două, ci opt regiuni distincte care produc propria lor aromă de cafea. Clima diversă a țării duce la o mare varietate de microclimate și umiditate, toate perfecte pentru cultivarea diferitelor soiuri de cafea. Una dintre cele mai renumite regiuni este Tarrazú, renumită pentru gustul său acru și aromele grele. Brunca produce arome moderate, în timp ce Valle Occidental este recunoscut pentru un indiciu subtil de piersici și caise în boabele sale. Diversitatea climatului și schimbările în umiditate dau fiecărei regiuni arome distincte, astfel încât să vă puteți bucura de cafea Costa Rican în opt moduri diferite. Clima noastră tropicală diversă ne permite să producem o gamă variată de arome de cafea pentru a se potrivi tuturor gusturilor. Cele opt regiuni de cultivare au fiecare caracteristici speciale și sunt renumite pentru diferite aspecte ale aromelor lor, astfel încât să vă puteți bucura de cafea Costa Rican în opt moduri diferite.

# 5

Cafeaua bună este bună pentru mediul înconjurător

Când vizitați Costa Rica sau vă bucurați de amestecurile noastre, puteți fi siguri că nu contribuiți la deșeuri sau practici agricole dăunătoare. Costa Rica are legi care protejează 21% din pământul său, doar unul dintre modurile în care Costa Rica se angajează să păstreze planeta. Cultura Costa Rica încurajează localnicii să-și iubească pământul și să protejeze habitatul frumos primit. Angajamentul față de practicile de creștere durabilă și etică are sens. Modul în care se crește cafeaua este mai bună pentru planetă, pentru fermierii și produce cea mai bună degustare de cafea din lume.

 

Referințe

  1.  „History of Coffee in Costa Rica”. Embajada de Costa Rica en Singapur.
  2. Delightful coffee from Costa Rica – all about coffee”. all about coffee. 2017-09-26. Retrieved 2017-10-16.
  3.  „Costa Rica’s Coffee Tradition – Costa Rica Star News”. 21 October 2016.

No Comments

Post a Comment