Cafea Proaspăt Prăjită de Origine, Cafea Boabe, Cafea Măcinată, Capsule Lavazza, Capsule Jacobs, Espresoare Cafea, Cafetiere, Accesori.
 

Blog

a

Espresso – Ghid Preparare Cafea

Un espresso este ușor de făcut dar totuși nu e ușor. Ai nevoie de cele mai bune ingredinte cafea proaspăt prăjită și pe care o vei măcinată cu o râșniță bine reglată, finețea macinișului contează, un espressor de cafea de calitate, bine reglat și adus la temperatura necesară, și un tamper. Iată adevărul nefericit: Lucrul pe o mașină de espresso acasă este ca parașutismul cu parașuta cu un singur fir – un efort precar, cu puțin optimist, răbdare, interes, pricepere vine cu timpul. Dar odată ce ai instrumentele necesare, calea devine mai clară, iar provocarea devine răbdare și practică. Ai putea petrece o viață în încercarea de a obține un espresso perfect. (Și bine, avem). Când o vedeți, îl veți obține, veți fi răsplătiți cu ceva magnific, profunzime în armonie sublimă, echilibru, vâscozitate, dulceață, din acel moment vei fi un runner neîncetat în a găsi mereu The Perfect Shot.

Pasul 1.  Incălziți cești sub apa fierbinte a apei espresorului, sau în cuptorul cu microunde 20 secunde.

Pasul 2. Purjați capul grupului cu apă fierbinte. Rolul este de a încălzi grupul de cafea și totodată de a elimina supraîncălzirea apei și de a ajunge la temperatura optimă.

Pasul 3.  Scoateți portafilterul de la capul grup al espressorului. Așezați-o pe măcinător si dozați cafeaua în prealabil reglată al măcinătorului cu care lucrați. Pentru o cafea espreso dublă, măsurați între 18-21 grame de cafea. Măcinarea corectă este esențială pentru o ceașcă de cafea echilibrată și delicioasă de espresso. S-ar putea să fie nevoie să-i ajustați puțin finețea. În general, măcinătura ar trebui să fie foarte fină.

Pasul 4. Distribuiți cafeaua prin tragerea unui deget peste sita portafiltrului printr-o serie de alunecări. Este cel mai eficient pentru alternarea laturilor într-o serie de creșteri de 90 de grade (de sus în jos, apoi de la stânga la dreapta și așa mai departe).

Pasul 5. Plasați portafilterul pe o suprafață curată și plană și poziționați nivelul de tamper în partea superioară a terenului. Fără a vă duce palma în baza de tamper (care poate cauza probleme de încheietură a mâinii în jos), aplicați presiunea în jos. Nu este nevoie să presați încredibil de tare – suficient pentru a lega cafeaua în mod egal. 20 – 30 de kilograme presiune ar trebui să ajungă. Dați tamperului o rotire delicată. Acest lucru va netezi, motivele pentru o extracție uniformă.

Pasul 6. Poziționați portafilterul în capul grupului și porniți espresorul. Vă recomandăm să-l faceți într-o ceașcă de ceramică preîncălzită.

Pasul 7.  Cafeaua ar trebui să înceapă cu o picurare lentă, apoi să se dezvolte într-un flux blând și uniform. Aproape de marcajul de 30 de secunde, extracția se va încheia, determinând să se subțieze și să înceapă sau să devină galbenă. Opriți exact așa cum început acest proces.

 

No Comments

Post a Comment