Cafea Proaspăt Prăjită de Origine, Cafea Boabe, Cafea Măcinată, Capsule Lavazza, Capsule Jacobs, Espresoare Cafea, Cafetiere, Accesori.
 

Blog

Guatemala – Antigua

Zonele muntoase din Guatemala produc câteva din cele mai fine și mai distinse cafele din lume. Bazinul montan care înconjoară frumosul oraș colonial australian Guatemala Antigua produce cele mai distinse dintre aceste cafele: Guatemala Antigua, o cafea care combină nuanțe complexe (fum, mirodenii, flori, ciocolată ocazional), cu aciditate variind de la luminoase la austeritate. Fraijanes afișează caracteristicile similare ale cupelor. Alte tipuri de cafea din Guatemala, probabil datorită faptului că sunt mai expuse la vremea umedă a oceanului decât bazinul Antigua protejat de munte, au tendința de a afișa profiluri ușor mai moi, adesea mai puțin puternice, dar la fel de complexe și nuanțate. Aceste cafele din Guatemala mai blânde includ Cobán, admirat pentru corpul său plin și profil blând, profund, rotunjit, Huehuetenango de pe versanții dinspre Caraibe din zona montană centrală și plantațiile de cafea de la San Marcos de pe pantele orientate spre Pacific iar cafeaua din bazinul care înconjoară Lacul Atitlan din sudul Guatemalei centrale oferă de obicei aceeași nuanță complexă ca și Antiguași, dar sunt mai ușoare în corp și mai strălucitoare în aromă.

Reputația pentru cafea de înaltă calitate din Antigua este baza pe care țara și-a construit reputația magnifică pentru cafeaua din Guatemala. A fost considerată cea mai bună cafea din țară de peste o sută de ani și, cel mai probabil, este considerată printre cele mai bune din lume.

 Istorie

Industria cafelei a început să se dezvolte în Guatemala în anii 1850 și 1860, amestecând inițial cultivarea cu cochineal (Dactylopius coccus ). Plantațiile mici au înflorit în zonele Amatitlan și Antigua în sud-vest. Creșterea inițială a fost lentă din cauza lipsei de cunoștințe și de tehnologie. Mulți cultivatori au trebuit să se bazeze pe împrumuturi și să le împrumute de la familiile lor pentru a-și finanța proprietățile de cafea (fincas) cu producția de cafea în Guatemala din ce în ce mai mult de companiile străine care posedau puterea financiară de a cumpăra plantații și de a oferi investiții.

Multe acri de pământ erau potrivite pentru această cultivare, iar soiurile produse în regiunile temperate erau superioare. Cafeaua era cultivată în jurul orașului Guatemala, Chimaltenango și Verapaz. Majoritatea plantațiilor au fost amplasate în departamentele Guatemala, Amatitlan, Sacatepequez, Solola, Retalhuleu, Quezaltenango, San Marcos și Alta Verapaz.

Cultivarea și Prelucrarea

Un deficit de muncitori a fost principalul obstacol în calea creșterii rapide a producției de cafea în Guatemala. În 1887, producția era de peste 22.000.000 kg (48.500.000 lb). În 1891, a fost de peste 24.000.000 kg (52.000.000 lb). Din 1879 până în 1883, Guatemala a exportat 133.027.289 kg (293,274,971 lb) de cafea. Până în 1902 cele mai importante plantații de cafea au fost găsite pe coasta de sud.

Cel mai înalt grad de cafea din Guatemala este Strongly Hard Bean (SHB). Cafeaua desemnată la nivel regional (Antigua, Atitlan, Cobán, etc.) este gustată și aprobată pentru îndeplinirea criteriilor de aromă stabilite de aceste regiuni de către ANACAFE, asociația de cafea din Guatemala. Acele cafele care nu îndeplinesc criteriile regionale de profil de aromă pot fi vândute numai sub formă de boabe strict rigidă, fără desemnare regională.

În general, Guatemala a păstrat mai multe soiuri tradiționale de cafea arabică ca typica și bourbon decât multe alte țări din America Latină în creștere, ceea ce poate explica complexitatea în general superioară a cafelei. Cea mai mare parte a cafelei în Guatemala este cultivată în umbră, variind de la umbra riguroasă gestionată de fermele mari până la tufișurile serendipitate ( dex: fenomenul sesizării anumitor aspecte ale descoperirilor științifice întâmplătoare ) ale cultivatorilor mici.

 

Cu toate acestea, până în anul 2000, 34 de producători locali s-au reunit pentru a crea asociația Genuine Antigua Coffee Growers Association (APCA). Scopul lor a fost protejarea numelui „ANTIGUA”. Acest nume oferă denumirea de origine la cafea, precum și garantarea calității și, cel mai important, menținerea standardelor care au determinat reputația mondială a celei mai bune cafea din Guatemala, cafeaua Antigua.

Membrii APCA se străduiesc, de asemenea, să sprijine alți producători de cafea din Antigua, indiferent de cantitatea de cafea pe care o cresc. În regiune există mai mult de 935 de producători, dintre care mulți sunt considerați fermieri mici.

Ei sunt instruiți și acordă asistență tehnică pentru a-și îmbunătăți tehnicile de creștere, precum și pentru a împărtăși metodologia de procesare îmbunătățită și adecvată. Lucrând împreună, fermierii de cafea APCA se angajează sa producă cafeaua Genuine Antigua de cea mai înaltă calitate.

 

Regiuni de creștere a cafelei în Guatemala

Regiunile sau zonele în creștere ale regiunii Guatemala includ Plajul Fraijanes, Antigua, Highland Huehuetenango, Rainforest Coban, Volcan San Marcos, Nuevo Oriente și Atitlan.

 

Regiunea de creștere a cafelei Nuevo Oriente

Regiunea de cafea Nuevo Oriente este situată în estul Guatemalei de-a lungul graniței cu Honduras. O climă ideală și solurile vulcanice argiloase și metamorfice au ca rezultat o cafea de înaltă calitate, cu o aciditate distinctă și un corp bun.

Cafeaua Nuevo Oriente crește la altitudini de la 1.310 de metri până la 1.670 de metri deasupra nivelului mării, unde precipitațiile avertizează aproximativ 1.900 de mm în fiecare an, iar temperaturile variază de la 18 la 25 grade Celsius. Cireșele de cafea sunt recoltate din decembrie până în martie.

 

Regiunea de creștere a cafelei Atitlan

Regiunea de cultivare a cafelei Atitlan înconjoară Lacul Atitlan din Guatemala, lângă trei munți vulcanici și în apropierea Oceanului Pacific. Această zonă primește precipitații abundente pe tot parcursul anului, cu o medie de ploaie de peste 50 mm în fiecare lună.

Cafetele din regiunea Atitlan sunt cunoscute pentru aciditatea lor completă, aciditate picantă sau florală și aromă bogată, aromată. Cireșele de cafea sunt recoltate din decembrie până în martie.

Cafeaua Atitlan crește la altitudini de la 1.200 de metri până la 1.798 de metri deasupra nivelului mării, unde bolile și dăunătorii de cafea oferă foarte puține probleme și nivelul de umiditate este de aproximativ 75%. Majoritatea fermelor de cafea au o dimensiune de aproximativ 12 hectare.

Plantele de cafea din regiunea Atitlan sunt în mod obișnuit fertilizate cu materie organică în locul îngrășămintelor chimice. Unii fermieri folosesc apele lacului Atitlan în timpul procesării boabelor a cireșei de cafea, iar boabele de cafea sunt uscate la soare.

 

Podișul Fraijanes

Podișul Fraijanes este o regiune de cultivare a cafelei în Guatemala, în regiunea muntoasă de la nord de Lacul Amatitlan. Acești munți înconjoară Valea Ermita, locația orașului Guatemala.

Cafeaua este cultivată pe Podisul Fraijanes la altitudini de la 1200 de metri până la 1500 de metri deasupra nivelului mării, iar temperatura este de aproximativ 22 de grade pe tot parcursul anului, cu precipitații de aproximativ 1500 mm anual și o umiditate relativă de aproximativ 60%.

Pământul încărcat cu minerale, bogat în potasiu, a beneficiat de recentele depozite de cenușă din cauza activității vulcanice a vulcanului Pacaya. Calitatea solului se spune că produce un corp excelent în ceașcă de cafea preparată.

Soiul și climatul ideal din Podișul Fraijanes produc cafea de calitate superioară de calitate superioară. Cafelele cultivate pe Podisul Fraijanes sunt cunoscute pentru întregul lor corp, aciditate distinctă și aromă moale. Calitatea cafelei cultivate în această regiune a fost comparată cu cea din Guatemala Antigua Coffee.

 

Regiunea de cultivare a cafelei Antigua

Antigua este o regiune de cultivare a cafelei în Guatemala și este, de asemenea, utilizată ca nume de piață. Înconjurat de trei vulcani, valea care înconjoară vechea capitală din Guatemala Antigua are un pământ ideal și o climă ideală de cultivare a cafelei, care produce aceste cafea distinsă.

Guatemala Antigua cafele sunt strict crescute / Strictly Hard cafele de fasole cultivate la altitudini de la 1.400 de metri până la 1.700 metri deasupra nivelului mării în cazul în care temperaturile variază de la 19 la 22 de grade Celsius. Precipitațiile din această regiune sunt de obicei între 800 mm și 1200 mm în fiecare an, cu o umiditate care rămâne relativ constantă la aproximativ 65%.

Sezoanele distincte umede și uscate asigură un climat consistent care conduce la o uniformizare a maturării în rândul plantelor de cafea, cu recolta care se produce de obicei între ianuarie și jumătatea lunii martie.

 

Regiune de cultivare a cafelei înălțimile Huehuetenango

Regiunea de cultivare a cafelei Huehuetenango este situată lângă granița Mexicului, iar cafeaua este cultivată la altitudini cuprinse între 1.500 și 1.800 de metri deasupra nivelului mării, unde temperatura medie este de aproximativ 23 de grade Celsius.

Cantitatea medie anuală de precipitații din regiunea Huehuetenango este de aproximativ 1.800 mm, iar umiditatea este de aproximativ 75%. Cireșele de cafea sunt recoltate din ianuarie până în aprilie.

Plantele de cafea Highland Huehuetenango sunt protejate de îngheț de vânturile calde și uscate ale câmpiei Tehuantepec din Mexic. Huehuetenago este în mod frecvent disponibilă numai cu certificare ecologică.

 

Regiune de cultivare a cafelei pădurea tropicală Coban

Regiunea de creștere a pădurii din Câmpia Rainforest Coban se află în partea de nord a Guatemalei și este caracterizată predominant de păduri umede, subtropicale.

Ploaia cade pe tot parcursul anului și totalizează aproximativ 3.250 mm în fiecare an, cu o umiditate relativă de aproximativ 90% și temperaturi cuprinse între 15-23 grade Celsius, o fluctuație care depinde în mare măsură de vânturile de nord.

Atât cafeaua Hard Bean, cât și cafeaua de cafea Strictly Hard Bean sunt cultivate în această regiune, la altitudini cuprinse între 1.300 metri și 1.500 de metri deasupra nivelului mării. Cireșele de cafea (fructe) sunt recoltate din decembrie până în martie.

Pământul acestei regiuni este, în cea mai mare parte, argilă și calcar, iar clima este afectată de Oceanul Atlantic și este adesea tulbure, cu o zi obișnuită, care poate primi doar câteva ore de lumină directă a soarelui.

 

Regiunea de creștere a cafelei vulcanul San Marcos

Volcan San Marcos este cea mai umedă și mai caldă regiune de creștere a cafelei din Guatemala și, de asemenea, prima regiune care produce plante de cafea cu flori în fiecare an. Recoltarea cafelei de cafea începe în decembrie și continuă în luna martie.

Cafeaua este cultivată la înălțimi cuprinse între 1.200 de picioare și 1.800 de metri deasupra nivelului mării, unde precipitațiile sunt medii de aproximativ 4.500 mm anual, cu o umiditate medie de aproximativ 75% – climatul din regiune este afectat de Oceanul Pacific.

 

Referințe

  1. Guerrero, Jean (July 29, 2011). „A Prince of the Coffee Bean Honduras Becomes Central America’s Top Producer, Helping to Fuel Its Economy”. The Wall Street Journal. Retrieved 16 November 2011.
  2. Pan American Union (1902). Coffee: extensive information and statistics
  3. anacafe.org and guatemalancoffees.com

1 Comment

  • Alexandru P

    Răspunde 22/09/2018 10:25

    articol bun, imteresant

Post a Comment