Cafea Proaspăt Prăjită de Origine, Cafea Boabe, Cafea Măcinată, Capsule Lavazza, Capsule Jacobs, Espresoare Cafea, Cafetiere, Accesori.
 

Blog

a

Single Origin: Ce înseamnă?

Cafeaua de origine apare pe rafturi peste tot, dar nu toată lumea știe care este semnificația din spatele etichetei. Înțelegerea a ceea ce înseamnă „Cafea de Origine ” înseamnă că vă poate ajuta să vă apreciați mult mai mult cafeaua, așa că am încercat să vă explicăm ceea ce face ca cafeaua de origine unică să fie atât de specială.

Conceptul de cafea de origine unică a fost tot vehiculat de ceva timp, dar puțini înțeleg exact ce este o singură cafea de origine. O parte din acest lucru se poate datora faptului că „originea unică” poate fi definită în mai multe moduri decât una, unele definiții mai specifice decât altele. Putem defini în mod obișnuit o singură cafea de origine ca una care este cultivată într-o singură locație geografică cunoscută. Cafeaua boabe poate fi produsul unei singure ferme sau al unei colectivități dintr-o singură țară. Ar putea părea o diferențiere minusculă, dar factorii care includ aciditatea solului și nivelurile minerale, tipul de îngrășământ folosit și timpul de recoltare pot afecta toate felurile de cafea.

Deci, cât de specifică trebuie să fie originea unei cafele pentru a fi într-adevăr o singură cafea de origine? O nouă etichetă, amestec de origine unică, se referă la un amestec de boabe de cafea de la diferite ferme din cadrul unei regiuni geografice. Indiferent dacă această „contează” ca origine unică, este în dezbatere. O definiție mai precisă a unei singure cafele de origine este o selecție de cafea boabe dintr-o singură fermă de cafea care utilizează o metodă de procesare și o metodă de prăjire locală. Această definiție devine foarte specifică cu cerințele acesteia, în scopul de a evidenția cafeaua din regiune cât mai mult posibil.

Dacă doriți să căutați prin ofertele mai multor mărci de cafea de origine unică, veți găsi un spectru larg de definiții atât pe ambalajele lor, cât și pe site-urile web. TOMS a adoptat o abordare mai puțin specifică, numindu-și cafelele după țări precum Peru și Guatemala, ceea ce înseamnă că boabele ar putea proveni oriunde din regiune. Contrastează acest lucru cu Counter Café de Cultură, care acordă un omagiu fermelor în care sunt recoltate singurele lor origini. Ce definiție alegeți să acceptați se bazează în întregime pe ceea ce preferați în cafea.

Cea mai bună modalitate de a restrânge într-adevăr esența unei singure cafea de origine este să o stivuiți și protejați împotriva unui amestec. Amestecurile combină aspectele de aromă ale mai multor cafele, care sunt ideale pentru a crea o cafea care să apeleze la o gamă largă de clienți. Un amestec va lua calitățile favorabile de câteva boabe diferite pentru a crea o experiență complexă de aromă. Originea unică permite prăjitorului să obțină un gust specific; Aromele unice vor reflecta originea cafelei. Una dintre avantajele unei singure cafea de origine este aceea că permite băuturii să observe diferențele mai subtile ale aromelor de cafea din diferite regiuni. Pentru unii, cafele de origine unică sunt o modalitate de a experimenta arome regionale ale locurilor pe care nu ar avea niciodată ocazia să le viziteze.

Pentru cei interesați să încerce cafeaua de origine unică, iată câteva dintre notele generale de degustare după locație:

America Centrală: zahăr brun, cacao și mirodenii; Echilibrat și neted
America de Sud: dulce și mijlociu
Brazilia: ciocolată cu unele condimente
Africa: aromă plină și aromă îndrăzneață
Orientul Mijlociu: dulce, cu tonuri de fructe
Kenya: Bright, suculent, dulce, tartă și tropical
Etiopia: dacă este procesată natural – boabe dulci; Dacă se spală – iasomie și emongrass
Sumatra: una dintre originile cele mai distincte și mai identificabile – bogate, pământene, pline
Indonezia: fum și prăjită

 

No Comments

Post a Comment